top of page
Om båten

Stugfolkets trogna vän
Terhi 480 TC är vår snärtiga nyhet inför säsong 2021. Det finslipade utseendet, de utmärkta köregenskaperna och dess goda förvaringsutrymmen gör den till en favoritmodell bland stugfolket. 480 TC ersätter modellprogrammets tidigare favoritmodell Terhi 475 Twin C, och är det nyaste tillägget till 480-serien.

Nyheten ifråga är en strax under fem meter lång mångsidig motorbåt med två styrpulpeter och mellandörr. Båten styrs från baksätet, vilket frigör gott om utrymme i fören. Därmed är det ytterst smidigt att transportera packning och matkassar till stugan, samt att utöva t.ex. kastfiske från fören. Framför konsolerna finns två förvaringslådor, som även fungerar som sittplatser. Även i fören finns ett rymligt säte inuti vilket man kan placera bagage. Förtöjningslinorna har sin egen förvaringslåda allra längst fram i fören.
Bakom styrpulpeterna sitter förare och ett par passagerare bekvämt i vindskydd. Båtens kontrollpanel har mer utrymme för t.ex. mätare och navigationsutrustning än sin föregångare, vilket lämpar även den mer moderna föraren. Inuti akterbänken finns förutom den separata bränsletanken, även plats för diverse båtutrustning och andra tillbehör. Längst bak i hörnen på båten finns två lådor tillägnade förtöjningslinor och ankare.

Hållbar treskrovskonstruktion
Båtens skrov är av den välbekanta Terhi-kvaliteten med en ABS-treskrovskonstruktion. ABS-plasten är som material såväl vädertåligt, starkt som lättskött. Tomrummet mellan de vakuumformade skrovdelarna är fyllt med vattenavstötande polyuretanskum, som fungerar som förstärkning och flytkraft. Denna enastående sandwich-konstruktion dämpar skovljud och resulterar i en långlivad, trygg och osänkbar båt som dessutom är lätt att hålla ren.

Omfattande tillbehörssortiment
Förutom båtens omfattande standardutrustning finns ett brett utbud av tillbehör tillgängliga. Det är till exempel möjligt att utrusta båten med ett akterkapell, som lätt förvaras i båtens kapellgarage. Kapellgaraget finns, som bekant från de övriga 480 modellerna, bakom akterbänken. Kapellet fås därmed bekvämt undangömt under soliga dagar när vind- och regnskydd inte behövs. Ett rymligt soldäck kan installeras på den öppna främre durken, där man kan njuta av en skön sommardag till sjöss. Soldäcket anpassar sig också utmärkt för kastfiske. För att underlätta ilandstigning och öka säkerheten ombord, är det möjligt att installera sidoräcken till vindrutan och främre räcken i fören.

Kampanj med samarbete mellan Terhi och Honda.
Just nu ingår Garmin Echomap 62CV (ej monterad) i priset

STANDARDUTRUSTNING
Ankar-/replåda i fören och aktern
Badstege
Beredskap för navigationsljus
Dörr mellan styrpulpeterna
Elektrisk länspump
Extra stark ABS-treskalskonstruktion
Fotstöd till förare och kartläsare
Kartlåda med lock, babordssida
Knapar i fören och aktern, polerade
Höga fribord, jämn durk med anti-slip tejp
Relingslist i gummi
Kapellgarage bakom akterbänk
Mångsidiga förvaringsutrymmen i fören, aktern och inuti pulpeterna
Mugghållare
Osänkbar konstruktion i enlighet med CE-standarder
Styranordning/pulpeter
Regnvattenslänsande
Skumsläckare
Teleskoppaddel
Terhi-öskar
Vinduta
12 V eluttag

 

 

Med reservation för felskrivning

Kontakta oss för offert!

Telefon: 0152-100 65

Mail: info@malarbatar.se

Terhi 480TC Honda 50 hk Garmin

Pris

193 700:- Med Honda 50 hk och Garmin
(ord. 217 800:-)
209 700:- Med Honda 60 hk och Garmin

Genom oss kan du finansiera ditt köp hos Ecster. 

Rityta 1.png
Båtfakta

Längd 4,8 m
Bredd 1,85 m
Vikt 390 kg
Personer 5
Motor 40-60 hk

Tillbehör att köpa till

Hamnkapell - 6 448:-
Främre sidoräcken - 4 355:-
Laminatgolv - 7 774:-
Spöhållare - 741:-

m.m.

bottom of page