top of page
Om båten

Mångsidiga nya 495 XC ersätter de framgångsrika tidigare modellerna 495 CX och 495 CC genom att kombinera båda modellernas bästa sidor till en om möjligt ännu bättre fungerande helhet. Den nya 495 XC är utrustad med en helt ny pulpet, och välskyddade sidodörrar som standard. Båten har ny swing-bänk försedd med en stor tvådelad förvaringslåda. Det breda sortimentet av tilläggsutrustning och Fasters unika snabbfästningslister gör att båten smärtfritt kan konverteras för olika användningsbehov. Liksom resten av Faster-modellerna så har även Faster 495 XC omfattande standardutrustning, bl.a. Raymarines ekolod/sjökortsplotter, hydraulisk styrning och Trolling Control-funktion för fiske.

Hela durken i 495 XC är jämn vilket gör det lättare att röra sig i båten. Det svängbara ryggstödet på den nya swing-bänken gör det enkelt att ta sig till båtens akterbänk. Båtens bakre sidoräck är kortare, och underlättar då man tar sig upp på däcket vid akterns hörn. Den förnyade styrpulpeten har bekanta trappsteg från Fasters större modeller, med vars hjälp det är lätt att ta sig i och ur båten. Faster 495 XC är en mångsidig båt som lämpar sig för såväl fiske, cruising och som förbindelsebåt. Tack vare det stora och jämna akterdäcket och det löstagbara akter räcket, är Faster 495 XC även idealisk för spinnfiske. De skyddande sidodörrarna och vindrutan skapar ett behagligt sittutrymme för upp till fem personer i båtens akter.


Båtens lastutrymme har utökats och det finns ett stort förvaringsutrymme under förarsätet. Det enhetliga utrymmet i fören på 495 XC har gjorts så stort som möjligt, vilket är bekant från Faster. Det finns inga fasta bänkar i fören på båten, förutom förvaringslådan, som skulle ta plats för transport av varor. Sidodörrarna går att öppna även om man lastat många saker i fören, då dörrarna öppnas bakåt. Båtens skrov saknar steglister vilket medför att båten går effektivt genom vågorna och garanterar en bekväm färd i alla väder.

 

 

Med reservation för felskrivning

Kontakta oss för offert!

Telefon: 0152-100 65

Mail: info@malarbatar.se

Faster 495 XC, Honda 60hk -23 (DEMO)

Pris

Med Honda 60hk 332 900:- (demokörd ca 8 h)
Ord. 355 390:-

Genom oss kan du finansiera ditt köp hos Ecster. 

Rityta 1.png
Båtfakta

Längd 4,96 m
Total längd 5,06 m
Bredd 1,97 m
Vikt 485 kg
Antal personer 6
Båtens bärkapacitet 550 kg
Motor 40 - 60 hk
GodkännandeCE/C
Bottenvinkel 18°
Akterspegelns höjd 508 mm

Tillbehör att köpa till

bottom of page